Je slaapt in een voormalige watermolen uit de 18e eeuw. Deze deed oorspronkelijk dienst als schuurmolen en werd later omgebouwd tot graan- / hamermolen en een mengerij voor veevoer.

DE Schoeër-mölle

Wij zijn Marion en Henry. Geen Limbo's van oorsprong maar wel al goed ingeburgerd tussen de "natives". Wil je weten hoe de B&B is ontstaan?

lees Bij wie

je slaapt

Het landschap gaat hier op en neer. Na een stevige klim is het altijd weer heerlijk om af te dalen en te genieten van gave vergezichten.

UP & Down-
HILL

meer weten over de molen?

Hier meer over de omgeving.

Lees verder over ons en de B&b.

De SCHoeërmölle

(de schuurmolen)

De Schoeërmölle - Schuurmolen (slijpmolen). (gebouwd medio 18e eeuw)

Rond 1700 waren er in Vaals drie grote naaldenfabrieken (familie Trostdorff) later kwamen daar een aantal lakenfabrieken bij (familie Von Clermont). Het gebied rond Vaals tot Epen is rijk aan rivieren en beekjes. Geen wonder dat daar watermolens ontstonden die veelal oorspronkelijk  werkten voor de rijke Vaalser naalden- en textielindustrie. In volmolens werd laken gevold en in de schuurmolens werden naalden geschuurd en gepolijst. Zo ook in onze molen.

 

De molen was voor de Franse tijd eigendom van de abdij van Burtscheid (bij Aken). Na inbeslagname van de Abdij door de Fransen werd in 1803  familie Trostdorff eigenaar van de "Schoeërmölle" maar verkocht deze weer in 1822. De lakenindustrie in Vaals raakte in verval door een faillesement van Von Clermont. Vol- en Schuurmolens werden langzaam omgebouwd tot graanmolens. De Schoeërmölle wisselde tussen 1822 en 1858, drie keer van eigenaar en in 1847 werd het een graanmolen. Uiteindelijk kwam de molen in bezit van de families Deutz en Spierts.

 

Door verkoop en vererving wisselde de molen tussen 1858 en 2012 nog vele malen van eigenaar. In 1948 werd de molen omgebouwd naar magazijn met hamermolen en mengerij voor veevoer. In 1982 werden de berdrijfsactiviteiten beeïndigd. Nu anno 2017 kun je hier lekker slapen en de sfeer van vervlogen tijden "proeven"...lekker Bij Tante Toos!

Heuvel op - Heuvel af

(niet saai en vlak)

Lekker de omgeving ontdekken en relaxen!

Hier geen verhaal over het mooie Zuid-Limburgse Heuvelland en haar vele bezienswaardigheden. Dat kun je beter hier nalezen. Wat veel interessanter is...wat is er te ontdekken binnen een paar meter of kilometer van "Bij Tante Toos"?

 

- Naast ons ligt de prachtige Abdij Sint-Benedictusberg met mooie architectuur van Hans van der Laan (abt en architect)

 

- achter ons op de Sneeuwberg kun je de restanten zien van een minder fijne periode uit onze geschiedenis. De anti-tank muur wat een onderdeel was van de Westwall / Siegfried Line uit WOII.

 

- op enkele meters afstand stroomt de Selzerbeek. Deze is rijk aan fossielen zoals; belemnieten...ga je ze zoeken?

 

- De Domstad Aken kun je te voet bereiken. Wil je met de auto gaan, dan moet je auto voorzien zijn van een groene milieusticker. Eenvoudiger is om de bus naar Aken te pakken. Deze stopt in Mamelis.

 

- en uiteraard is er ook Tante Toos zelf. Onze lieve poes. Altijd in voor een aai en een goed gesprek...als ze niet toevallig achter de muizen aan zit.

 

En over meer leuke weetjes en minder ontdekte plekjes vertellen we je graag meer!

 

Oooh jaaa...als je een leuke en vooral interessante rondleiding in Aken (D) wil hebben, dan kunnen we je Via-Cultura adviseren!

 

 

Vrienden van Tante Toos

 

Niet in het Limburgse heuvelland maar toch zeker een bezoekje waard!

 

In de Belgische Eifel kun je heerlijk wandelen, skieën of gewoon niets doen ;-) bij Chris en Hugo in hun B&B en Gite De Eifelhoeve. Honden zijn van harte welkom!

 

Alle mensen de geen minuut zonder hun heilige koe kunnen, moeten reserveren bij B&B De Garage InN in de Brabantsche Biesbosch. Hier kun je overnachten met je kinderen en ....... een auto of motor :-)

En dit zijn wij

(Marion en henry)

Het enige wat we nog missen is een zachte G...

...maar voor de rest zijn we goed "ingeburgerd" tussen de "natives" van het zuiden.

 

Wij zijn Henry, Marion en Toos. Een Drenth, een Hagenees en een lapjeskat en we gaan er voor zorgen dat je een aangenaam verblijf zult hebben en kunt relaxen in het kwadraat.

 

Eind 2012 verhuisden wij met onze tot camper omgebouwde oude volkswagenbus van de Randstad  naar Zuid Limburg om in Mamelis, aan de voet van de Sneeuwberg,  een monumentaal vakwerkhuis te kopen waar vroeger 2 molens in waren gehuisvest. Dit is een uniek stukje Nederland waar de tijd schijnt stil te staan.

Vier jaar hebben we met hart en ziel gewerkt aan dit mooie monument, naast onze drukke werkzaamheden en het opbouwen van een heel nieuw sociaal leven. Het is ons gelukt, al voelde het soms als “ik vertrek”

 

Naar de Randstad terug  ……………. alleen voor een bezoek aan onze vrienden en de zee.

Maar we hopen veel mensen uit de Randstad hier te mogen ontvangen.

Adieë wa!!!! (tot ziens! - in het dialect)

 

 

 

Bed en breakfast  "bij Tante Toos"

+31648487856

Oooh jaaa...als je een leuke en vooral interessante rondleiding in Aken (D) wil hebben, dan kunnen we je Via-Cultura adviseren!

Bed en breakfast  "bij Tante Toos"

+31648487856

Bed en breakfast  "bij Tante Toos"

Bed en breakfast  "bij Tante Toos"