Wat Gasten van ons vinden:

Facebook - Richard Spierts – 30 maart 2017

 

Afgelopen maandag werd ik 34 jaar en ter ere van die verjaardag verrasten mijn vrouw Martina en mijn 8 weken oude dochtertje Suze mij afgelopen weekend met één nacht inclusief ontbijt bij Bed & Breakfast Bij Tante Toos in Mamelis.

 

B&B Bij Tante Toos is gevestigd in een vakwerkgebouw dat tot 2012 méér dan een eeuw(!) in handen was van de familie Spierts. Het was het ouderlijk huis van zowel mijn vader alsook mijn grootvader en daarom was het erg bijzonder om de allereerste betalende gasten te zijn.

 

Toen we het B&B - gevestigd in de oude opslag en twee verdiepingen tellende molen - betraden vroeg ik me natuurlijk af wat mijn overleden grootvader ervan zou hebben gevonden. Hoewel hij bij leven niet bepaald 'begeistert' was van het idee dat zijn oude molen en opslagruimte een 'toeristische' invulling zouden krijgen ben ik er zeker van dat hij mijn mening zou delen dat gastvrouw Mar van Everdinck en gastheer Henry Kroezen een héél groot compliment verdienen. Ze hebben hun droom nagejaagd én waargemaakt en daardoor zijn twee kamers en een gezamenlijke ruimte tot stand gekomen met een unieke eigen moderne stijl. Een unieke eigen moderne stijl die contrasteert met het vakwerk en het oude molenpand en daardoor juist de schoonheid van zowel 'oud' en 'modern' benadrukt.

 

Om meer diepte te geven aan mijn compliment wil ik graag nog een zin citeren uit het bidprentje van mijn grootvader: 'Bij het werk dat hij verrichtte was de arbeid zelf mooi om te zien en het resultaat van de arbeid prachtig: alles afgewerkt, alles schoon, alle gereedschap zorgvuldig opgeborgen'. Precies met die instelling, in die geest en met veel eerbied voor het vakwerkgebouw (en zijn geschiedenis) is er jarenlang hard gewerkt: veel van de inrichting is zelfgemaakt - DIY (Do it yourself) zoals ze het zelf noemen - en eigen inventief ontwerp. Ja, DIY en inventiviteit, dat tweetal vormt de rode draad in de inrichting van de B&B.

 

Over een rode draad gesproken: dat ze bij B&B Bij Tante Toos oog hebben voor detail wordt bewezen door het feit dat niet alleen bijna alle verlichting bestaat uit fittingen die hangen aan rode textiele strijkijzersnoeren, maar ook door het feit dat hele kleine details ook rood zijn. Een kunstwerk van rode draden spant letterlijk en figuurlijk de kroon (in positieve zin natuurlijk!).

 

Ik zou bijna vergeten te vertellen dat je vanuit het B&B uitkijkt op het Selzerbeekdal met een arcadisch landschap daarachter en dat het verse ontbijt met heerlijke streekproducten erg in de smaak viel.

 

Martina, Suze en ondergetekende willen Marion en Henry hartelijk danken dat wij de eer hadden om als allereersten bij jullie te gast te zijn.

 

Was getekend,

 

Richard Spierts

------------------------

 

 

Facebook – Ewout Hendrikx – 5 juni 2017

 

Wat heeft het ons goed gedaan, 2 nachten in de B&B. Niet alleen de prachtige omgeving, de rust, de comfortabele grote kamer, het uitgebreide ontbijt met streekprodukten maar zeker ook de hartelijkheid en het enthiosiasme van Marion en Henry. Wij komen hier zeker terug. Dank voor alles.

 

------------------------

 

Booking.com – Stefan Dörnhaus – 21 juni 2017

 

- Coole Location mit tollem Ambiente und netter Atmosphäre

 

- Das Frühstück mit warmen Brötchen und frischen Zutaten war total klasse! Die Zimmer im Loft-Stil sind völlig neu und sauber, Bett bequem und sogar eine Kaffee-Maschine und ein Kühlschrank stehen zur Verfügung. Tolle Dusche!!! Total nette Vermieter - man merkt ihnen die Freude, sich um die Gäste zu kümmern, an.

 

Hier kann man nichts besser machen, da jede Veränderung den individuellen Charakter der Unterkunft beeinflussen würde!

 

------------------------

 

Bed en breakfast  "bij Tante Toos"

+31648487856

Bed en breakfast  "bij Tante Toos"

+31648487856

Bed en breakfast  "bij Tante Toos"

Bed en breakfast  "bij Tante Toos"